Siirry pääsisältöön

Videot

"Pitsisukat" naapurin tytölle

Elämme vielä muuton keskellä "kahden asunnon loukossa", joka onneksi päättyy parin viikon päästä. Tulevan entisen asuntomme naapuriperhe sai hiljattain perheenlisäystä ja neuloin pienokaiselle villasukat Seiskaveikasta. No, lankaahan jäi huimasti yli, joten neuloin siitä vielä vauvan isosiskollekin sukat. Valmistuttuaan beiget sukat näyttivät silmissäni ankeilta nuoren naisen sukiksi ja lisäsin niihin helpon piristyksen: kolme virkattua kerrosta mansikkajäätelönvaaleanpunaista "pitsiä". Aikanaan, kun sukat ovat jääneet pieneksi, on helppo purkaa "pitsi" pois ja kierrättää sukat pikkuveljelle. Neuloin koon 33-34 sukat seuraavasti: aloitus 36 silmukkaa -> 3 oikein, 3 nurin joustinneuletta 10 krs -> 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 15 krs -> kantapää -> sukkaosa 40 krs ainaoikein neuletta -> kärkikavennus ja päättely. Vaaleanpunaisen " pitsin" virkkasin viimeiseksi: ensimmäinen krs 5 ketjusilmukkaa per lenkki, toinen krs 6 kjs per le

Isoäidinneliöpipo tupsulla

Löysin Jonnan koukkuja -blogista ihastuttavan isoäidinneliöpipon ohjeen, jonka mukaan tein itselleni tämän pipon. Olen huono ymmärtämään käsityöohjeita, mutta tämän pipon ohje oli niin selkeä, että minunlaiseni tumpelo onnistui tekemään pipon kahdessa illassa. 

Lisäsin pipooni tekokarvatupsun, joka on löytö kirppikseltä. Tupsu oli alunperin avaimenperä, kirppishinta 50 senttiä. Tupsussa on kätevä kuminauhalenkki ja ompelinkin pipooni napin, johon voin tupsun kiinnittää. Näin saan tupsun kätevästi pois jos ja kun pipoa tarvitsee pestä.

Jotta pipo olisi superlämmin, tein siihen vuorin. Vuorin materiaali on kierrätettyä valkoista ribbitrikoota. Löysin kainaloistaan keltaisen puseron Hervannan itsepalvelukirppikseltä "saa ottaa" -laatikosta. Ribbitrikoosta tuli todella hyvä vuori pipoon. 







Kommentit

  1. Kaunis pipo 👏👏 Kyllä nyt saa pakkanen paukkua 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä, tällä tarkenee kovemmallakin pakkasella!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit